Sport

Djokovic szurkolói rendőrökkel csaptak össze

Hatalmas volt a felháborodás Ausztráliában, miután Novak Djokovic sportcsillag oltatlanul érkezett a szigorúságáról híres országba.

2022.01.10 17:39ma.hu

A hétfői bírósági meghallgatáson az illetékesek úgy határoztak, hogy Novak Djoković elhagyhatja az idegenrendészeti őrizetet Ausztráliában, visszakaphatja a papírjait, a vízumát, amivel beléphet az országba, ahová az Australian Openre érkezett. Djokovic mindenképp indulni akar a versenyen, már a pályáról üzent.

A szerb klasszis esete igencsak megosztotta a szurkolókat, sokak szerint nem lett volna szabad beengedni az országba oltatlanul, mások viszont a pártján állnak és hogy biztosítsák támogatásukról, az utcára is vonultak. Ám akkora felfordulást csaptak, hogy rendőröket küldtek a megfékezésükre. A tüntetőket paprika spray-vel fújták le, miután nem lehetett békés eszközökkel feloszlatni a tiltakozást.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.