Sport

Meghalt a 19 éves világbajnok sportlövő, miután véletlenül lelőtte magát

A junior világbajnok olasz sportlövő meghalt, miután állítólag véletlenül hasba lőtte magát.

2022.01.08 19:01ma.hu

A fiatal sportlövősztár, Cristian Ghilli az olasz média szerint halálos lövést adott le a saját hasába, miközben barátaival vadászni volt.

A 19 éves fiú segítségére egy mentőautó sietett, miután a Pisa régióban tett kirándulás során súlyosan megsérült.

Ghilli hasba lőtte magát, miközben lehajolt, hogy töltényhüvelyeket szedjen fel - jelentette az Ansa ügynökség.

A csatorna szerint az orvosok sikertelenül próbálkoztak "kétségbeesett hasi műtéttel" a súlyos vérzés elállítására. A rendőrök állítólag a szörnyű baleset helyszínén sokkos állapotban lévő embereket találtak.

Luciano Rossi, az Olasz Lövészszövetség (ISF) elnöke részvétét fejezte ki Ghilli halála kapcsán.

"Tavaly októberben a fiatal versenyzőt csapatban és vegyes csapatban is világbajnoknak koronázták, az aranyat pedig egyéni harmadik helyezéssel kísérte a perui Limában rendezett világkupán" - mondta.

"2021 májusában a horvátországi Osjiekben rendezett Európa-bajnokságon egyéniben, csapatban és vegyes csapatban is aranyérmet szerzett. Tiszteletet, csendet és részvétet érzünk egy olyan tragédia miatt, amely mindenkit megrendít"."

A Nemzetközi Lövészsport Szövetség "mélységes szomorúságát" fejezte ki a hír hallatán.

"Őszinte részvétünket fejezzük ki Cristian családjának, barátainak, az egész lövészsport közösségnek és az ISF-nek" - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.