Sport

Futótűzként terjed a videó, amelyen a híres sakkjátékos leesett a székéről

Nagyon dühös volt a sakkozó.

2022.01.02 14:08ma.hu

Pawel Teclaf lengyel sakkmester elárulta, mi történt, amikor a Tigran L Petroszjan nagymester elleni drámai vereség végén leesett a székéről. A hírhedt felvétel vírusként terjedt a közösségi médiában.

A sakkmester Pawel Teclaf elismerte, hogy nem várt figyelmet kapott, miután hátrafelé elterült és leesett a székéről egy drámai végű, nagy sebességű tornán elszenvedett vereség után.

A játékos kedvű lengyel Teclaf a varsói FIDE Blitz-világbajnokságon egy gyors agymenéses csatát vívott, amikor a vége felé megzavarodott, és a vereségre úgy reagált, hogy hátrafelé tántorodott és a padlóra zuhant.

A komikus felvétel sok néző számára a verseny csúcspontjává vált, bár a 18 éves játékos elmondta, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen eseménydús vége lesz a kihívásának.

"Egyszerűen csak elvesztettem az egyensúlyomat, és leestem" - vallotta be Teclaf a FIDE-nek, miután örmény ellenfele kezet nyújtott neki, amikor hátraesett.

"Normális esetben nem viselkednék így, most is csak hátradőltem a széken és elestem. Felálltam és kezet ráztam az ellenfelemmel."

Teclaf nem először kacérkodik a veszéllyel a széken, és a teljesítménye miatti csalódottsága nem esik jól az ígéretes tehetségnek.

"Általában azért hintázom a székemen, mert egyszerűen szeretem, és ez volt az első alkalom, amikor egyszerűen leestem" - magyarázta. "Aztán gyorsan felálltam. Minden rendben volt, csak a pillanat volt az egész."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.