Sport

Labdarúgó NB I - Sztanyiszlav Csercseszov lett a Ferencváros vezetőedzője

A Ferencváros nyáron kinevezett szakvezetőjét, az osztrák Peter Stögert egy héttel ezelőtt menesztették.

2021.12.21 05:30MTI

Az orosz Sztanyiszlav Csercseszov lett a bajnoki címvédő és listavezető Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Az 58 éves tréner legutóbb - 2016 augusztusától idén júliusig - hazája válogatottjának szövetségi kapitánya volt, irányításával az oroszok a negyeddöntőig jutottak a 2018-as, hazai rendezésű világbajnokságon.

Az egykori kiváló kapus korábban az osztrák FC Kufstein és Wacker Insbruck, majd a Szpartak Moszkva, a Zsemcsuzsina Szocsi, a Tyerek Groznij, az Amkar Perm, a Dinamo Moszkva és a lengyel Legia Warszawa vezetőedzőjeként tevékenykedett. Utóbbival bajnokságot és Lengyel Kupát is nyert, részben Nikolics Nemanja góljainak köszönhetően.

"Szigorú és célratörő edző vagyok. A tehetség nálam munka nélkül semmit sem ér. Az utóbbit sokkal többre tartom. Bajnok szeretnék lenni a csapattal, olyan játékkal, amely még több szurkolót csalogat ki a stadionba. A Fradi drukkerei fantasztikusak, emlékszem rájuk, a CSZKA Moszkva otthonában aratott győzelem során leszurkolták a hazai drukkereket" - utalt a klub honlapján a zöld-fehérek két évvel ezelőtti Európa-liga-mérkőzésére Csercseszov, aki elárulta, gyorsan tudott azonosulni a projekttel, amelyet felvázoltak neki.

"Nagy büszkeség az egész magyar labdarúgásnak, hogy ekkora szaktekintély veszi át az irányítást. Cél a magyar bajnokság és a Magyar Kupa megnyerése, illetve a nemzetközi porondon a csoportkör újbóli elérése, lehetőleg a Bajnokok Ligájában. Olyan edzőt kerestünk, aki kemény kézzel bánik a csapattal, de megkérdőjelezhetetlen a szakmai háttere, így személye garancia a további fejlődésre" - jelentette ki Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. ügyvezető-igazgatója.

A Ferencváros nyáron kinevezett szakemberét, az osztrák Peter Stögert egy héttel ezelőtt menesztették, a Budapest Honvéd ellen 1-0-ra megnyert szombati bajnokin már Máté Csaba másodedző irányította az együttest, amely a tabella élén várja az OTP Bank Liga január végi folytatását.

Az FTC honlapja hétfőn számolt be Csercseszov szerződtetéséről, de az együttműködés időtartamát nem közölte.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.