Úszás

Rövidpályás úszó Eb - Pozitív gyorsteszt a magyar csapatban

A délelőtti programot magyar szempontból felforgatta, hogy az egyik magyar úszónak pozitív lett a koronavírus gyorstesztje.

2021.11.05 09:56MTI

Az eddig két aranyérmet nyert Szabó Szebasztián 50 méter pillangón a legjobb idővel (22.22 mp) jutott tovább a kazanyi rövidpályás úszó Európa-bajnokság pénteki előfutamaiból. A délelőtti programot magyar szempontból felforgatta, hogy az egyik magyar úszónak pozitív lett a koronavírus gyorstesztje.

A magyar szövetség közleménye szerint az érintett versenyzőt és szobatársát elkülönítették, a többi sportolón és a stábtagokon pedig még este tesztek végeztek el, ezek mindegyike negatív eredményt hozott, így az Eb egészségügyi rendjéért felelős orvos és a LEN illetékesei engedélyezték a magyar úszók indulását.

A két elkülönített versenyző PCR-tesztjének eredményéig nem hagyhatja el a hotelszobáját - bár a közeli kontaktnak minősülő szobatárs gyorstesztje is negatív volt mindkét esetben.

A tesztelések miatt megcsúszott a magyarok programja, így Szabó-Feltóthy Eszter és Ugrai Panna nem tudott megfelelően bemelegíteni a 100 méter hát előfutamaira, előbbi a 28. (1:06.76), utóbbi a 24. (1:01.63) helyen végzett.

Milák Kristóf a nevezési listán ott volt 200 méter gyorson, azonban a 200 méter pillangó esti döntője előtt még csütörtökön úgy döntött, nem indul ebben a számban.

Jakabos Zsuzsanna egy kisebb hátsérülése miatt már hazautazott, és nem indult el 200 méter vegyesen, ahogyan Mihályvári-Farkas Viktória is kihagyta a számot, amelyben Ugrai Panna nagy sikert elérve a negyedik idővel (2:09.86) jutott az elődöntőbe, míg Szabó-Feltóthy Eszter a 27. (2:17.29) lett.

Az esti program:
elődöntők, döntők (16.30):
férfi 200 m vegyes DÖNTŐ (Kós Hubert)
női 100 m gyors DÖNTŐ
férfi 100 m hát DÖNTŐ
női 100 m hát elődöntő
férfi 200 m gyors elődöntő
női 100 m pillangó elődöntő
női 200 m mell DÖNTŐ
férfi 200 m pillangó DÖNTŐ (Milák Kristóf)
női 50 m hát DÖNTŐ
férfi 200 m mell elődöntő
női 200 m vegyes elődöntő (Ugrai Panna)
férfi 50 m pillangó elődöntő
női 1500 m gyors DÖNTŐ

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.