Sport

Doppingolt, harminc hónapig nem versenyezhet a paralimpiai bajnok nigériai erőemelő

Dopping miatt két és fél évre eltiltották a versenyzéstől Paul Kehinde nigériai erőemelőt, aki aranyérmet nyert fekvenyomásban a 2016-os riói paralimpián.

2021.10.12 13:32MTI

A 33 esztendős Kehinde szabálysértési ügye hosszas jogi huzavona után zárult le, fegyelmi büntetését a tiltott szerrel való megbukás óta, vagyis másfél éve tölti - derült ki a bonni székhelyű Nemzetközi Paralimpiai Bizottság sajtószolgálatának híréből.

A para-erőemelőtől 2020 márciusában, versenyen kívüli időszakban vettek mintát, amely hidroklorotiazidot és amiloridot tartalmazott; ezek vizelethajtók és szerepelnek a WADA, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség tilalmi listáján.

Kehinde Rio de Janeiróban a 65 kg-os súlycsoportban nyert, és van neki világbajnoki aranyérme is 2017-ből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.