Sport

A MÚSZ saját forrásból 81 millió forinttal támogatja a válogatott úszókat

A MÚSZ az elsők egyike az egyéni sportágak között, amely rendszeres támogatást ad a legeredményesebb válogatottaknak.

2021.09.22 16:59MTI

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) az elnökség döntése alapján saját bevételeiből ösztöndíjat folyósít egy éven át a válogatott keret legeredményesebb versenyzőinek, összesen 81 millió forinttal támogatva őket.

A szervezet szerdai hírlevele kiemelte, a válogatott úszók eddig egyesületüktől, illetve a Gerevich-ösztöndíjból tehettek szert rendszeres bevételre - bár akad klub, amelyik nem ad fizetést -, most viszont megnyílik egy harmadik forrás is: a MÚSZ az elsők egyike az egyéni sportágak között, amely rendszeres támogatást ad a legeredményesebb válogatottaknak.

Az elnökség szerdai ülésén egyhangúlag támogatta Wladár Sándor elnök előterjesztését, amelynek értelmében a felnőtt világversenyeken (olimpia 1-8., vb 1-6., Eb 1-3. helyezett), illetve az utánpótlás-világversenyeken egyéni aranyérmes válogatott kerettagoknak havi rendszeres juttatást garantál, az eredmények függvényében nettó 100-300 ezer forintot.

"Ez forradalmi tett, óriási újítás, példátlan a sportág történetében, és nem hiszem, hogy túl sok egyéni sportági szövetség segíti ilyen formában a versenyzőit" - kommentálta a döntést a közleményben Sós Csaba szövetségi kapitány.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.