Sport

Téli Universiade - Minden résztvevőnek kötelező az oltás

Svájcba érkezve mindenkinek be kell mutatnia egy friss negatív PCR-tesztet is.

2021.09.09 02:30MTI

Kötelező lesz a koronavírus elleni oltás a decemberi, luzerni téli Universiade résztvevőinek - döntött a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) és a szervezőbizottság.

A küldöttségek minden tagjára vonatkozik az előírás, tehát nem csak a sportolókra. Svájcba érkezve mindenkinek be kell mutatnia egy friss negatív PCR-tesztet is.

A luzerni seregszemle, amelyre 58 ország jelezte részvételi szándékát, az első olyan világméretű sportesemény, amelyre kötelező az oltás - írja az insidethegames.biz.

A pandémia miatt elhalasztott téli Universiade december 11-én kezdődik. Ez lesz az utolsó ilyen jellegű sportesemény ezen a néven, a folytatásban az egyetemisták és főiskolások seregszemléjére már megújult névvel, Egyetemi Világjátékokként kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.