Sport

Futókörök Napja: tíz helyszínen 23 313 kilométert teljesítettek az indulók

Az eseményre bárki nevezhetett.

2021.09.06 23:30MTI

Sikeresnek bizonyult a Futókörök Napja: tíz helyszínen összesen 23 313 kilométert teljesítettek az indulók.

A versenyt Dabas nyerte 3426 kilométerrel, a második helyen Kaposvár végzett, a harmadik legtöbb kilométert gyűjtött település Budapest XVIII. kerülete volt - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

A vasárnapi szabadidősportos eseményre bárki nevezhetett. Az Országos Futópálya-építési Programban az elmúlt időszakban több futópályát adtak át az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda támogatásával, a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetségének szakmai koordinálásával. A projekt során átadott futókörök közül Gödöllőn, Hajdúböszörményben, Kaposváron, Kőbányán (Sportliget), Óbuda-Békásmegyeren, Pápán, Pestszentlőrincen, Székesfehérváron, Sárváron és Dabason zajlott a verseny.

A szervezők a Futókörök Napját azzal a céllal rendezték meg, hogy népszerűsítsék a futást, valamint felhívják a figyelmet a rendszeres testmozgás fontosságára. Valamennyi helyszín egyben az Ötpróba szabadidősport-eseménysorozat pontszerző állomása is volt.

Az első három helyezett:
1. Dabas, OBO Aréna, 591 futó, 3426 km
2. Kaposvár, Cseri park, 504 futó, 3391 km
3. Budapest XVIII. kerület, Havanna úti lakótelep, 397 futó, 3243 km

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.