Sport

A Duna Arénában újra nemzetközi versenyen indulhattak a magyar szinkronúszók

A 2019-es kvangdzsui világbajnokság óta először indulhattak nemzetközi versenyen a magyar szinkronúszók, akik a hétvégén a Duna Arénában rendezett világkupa-viadalon bizonyíthattak.

2021.04.13 00:30MTI

Árkovics Petra szövetségi kapitány az MTI-nek elmondta, a csapat teljesítményén kissé látszódott, hogy régen mutathatta meg magát nemzetközi bírók előtt, összességében azonban elégedett, ugyanis a kétnapos eseményen folyamatosan nőttek a pontszámok.

A tokiói olimpiára kvalifikáló versenyre két páros, Gács Boglárka és Farkas Linda, valamint Hungler Szabina és Apáthy Anna készül, mint azt Árkovics Petra megjegyezte, a két duó nem könnyítette meg a dolgát azzal kapcsolatban, melyik is induljon a viadalon, hiszen a szabad gyakorlatban előbbi, a technikaiban pedig utóbbi volt jobb.

A szövetségi kapitány kiemelte, rendkívül fiatal párosokról van szó, akik fizikumban még nem tudják felvenni a versenyt, így ez még várhatóan nem az ő olimpiájuk lesz. Hozzátette, a közeljövőben elsősorban az a legfontosabb, hogy a magyarok megmutassák, két jó párossal is rendelkeznek, mert ezt kevesen mondhatják el magukról.

Árkovics Petra elmondta, jelenleg úgy készülnek, hogy a kvalifikációs versenyt május 1. és 4. között rendezik, de a koronavírus-járvány miatt egyelőre semmi sem biztos.

A Duna Arénában rendezett viadalon a magyar válogatott, egyedüliként a mezőnyben, a highlight kűrt leszámítva minden programját bemutatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.