Sport

Kovács István lett a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkára

Kovács István már a héten elkezdi a főtitkári munkát.

2021.03.23 09:08MTI

Az olimpiai, valamint amatőr és profi világbajnok Kovács Istvánt nevezték ki a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) főtitkárának.

Az AIBA keddi közleménye szerint erről a szervezet igazgatótanácsa döntött hétfői videokonferenciáján.

Kovács István már a héten elkezdi a főtitkári munkát.

"Az ökölvívás az élete, az AIBA pedig a családot jelenti a számára. Bízom abban, hogy főtitkárként egy alapvetően új hatékonysági és átláthatósági szintre emeli a szervezetet" - idézte a közlemény Umar Kremlev AIBA-elnököt.

"Nagy megtiszteltetés, egyben óriási felelősség főtitkárként dolgozni Umar Kremlev elnök mellett" - mondta az 50 éves Kovács István. "Az AIBA olyan időszakon megy keresztül, amelynek során reformok sorozatát kell végrehajtani, ezek ugyanis szükségesek ahhoz, hogy a világszerte milliók által kedvelt ökölvívás fejlődjön, és a sportolók, edzők a legjobb eredményeket érhessék el a nemzetközi viadalokon" - tette hozzá az új főtitkár, aki saját munkáját illetően "teljes nyitottságot és demokráciát" ígért.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.