Sport

Öttusa-vb - Elvették Minszktől a rendezést

A Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) vezetőtestülete pénteken elvette Minszktől az idei világbajnokság rendezési jogát.

2021.01.24 02:30MTI

Az UIPM közleménye szerint a vb-t, amely a tokiói olimpia utolsó kvalifikációs versenye lesz, az eredeti időpontban, június 7. és 13. között tartják, de új helyszínen, amelyről a napokban várható döntés.

"Különös aggodalomra adott okot, hogy számos országból nem szívesen utaztak volna Fehéroroszországba, az elnökség tagjai pedig meg akarták védeni a verseny és az olimpiai kvalifikációs folyamat tisztességét" - indokolta a döntést Klaus Schormann elnök a Fehéroroszországban uralkodó feszült politikai helyzetre utalva.

A német sportvezető azt viszont leszögezte, hogy kiváló a kapcsolatuk a helyi szövetséggel és a szervezőbizottsággal is, így amint lehet, Minszk megrendezheti a vb-t egy későbbi évben.

Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő tavaly augusztusi újraválasztása óta a fehérorosz ellenzék folyamatosan tüntet az elnök távozását és új választások kiírását követelve. A feszült politikai helyzetben az ellenzékiekkel szemben rendszeresen erőszakosan lépnek fel a hatóságok és sorozatosak a bebörtönzések. A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) emiatt biztonsági okokra hivatkozva hétfőn szintén elvette a vb társrendezői jogát Fehéroroszországtól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.