Nem semmi

Kerekesszékével együtt mászott fel a felhőkarcolóra a parasportoló - videó

Célja az volt, hogy pénzt gyűjtsön a gerincvelő-betegségekkel küzdő betegek számára.

2021.01.19 14:22ma.hu

Kerekesszékével húzta fel magát egy 300 méter magas felhőkarcolónak majdnem a tetejéig egy hongkongi parasportoló január 16-án.

Lai Chi-wai 10 órán át húzta fel magát az épület oldalán egy kötéllel.

A felhőkarcoló-mászás célja az volt, hogy pénzt gyűjtsön a gerincvelő-betegségekkel küzdő betegek számára. Az akció igencsak sikeres volt, a férfi végül csaknem 200 millió forintnak megfelelő összeget gyűjtott össze.

A most 37 éves Lai Chi-wai 10 éve lett kerekesszékes egy autóbaleset következtében. Az autóbaleset éve, 2011 előtt négyszeres Ázsia-bajnok volt hegymászásból, valamint egyszer világszinten a nyolcadik helyezést érte el. Balesete után sem hagyott fel a sportolással.

"Sok ember nem érti a nehézségeket, amikkel a mozgáskorlátozottak küzdenek. Sokan úgy gondolják, hogy gyengék vagyunk, és mindig segítségre és sajnálatra van szükségünk. De én szeretném mindenkinek elmondani, hogy ez nem kell, hogy így legyen. Ha egy fogyatékkal élő személy lehetőséget kap a ragyogásra, akkor egyszerre hozhat el mások számára lehetőséget, reményt, világosságot, nem kell gyengének tekinteni őket" - nyilatkozta Lai a Reutersnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.