Kinevezés

Petráhn Barbara a síszövetség új főtitkára

Két olimpián is indult.

2021.01.06 07:00MTI

A többszörös magyar bajnok atléta, Petráhn Barbara lett a Magyar Sí Szövetség új főtitkára.

A szövetség keddi tájékoztatása szerint a sportszakember az Egyesült Államokban nemzetközi üzleti tanulmányok és menedzsment szakon szerzett diplomát, és atlétika edzői képesítésre tett szert a Testnevelési Egyetemen. A Győri Atlétikai Clubnál hét évig az operatív működésért felelt, emellett hazai sportversenyeket koordinált és szervezett, a 2017-es győri nyári EYOF (Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál) atlétikai versenyigazgatójaként is dolgozott. Atlétikában az Európai Atlétikai Szövetség fejlesztési bizottságának tagja.

Petráhn Barbara sokszoros válogatott és magyar bajnok futó (200 és 400 m), két olimpián is indult.

"Kívülről érkezem a sportágba, ennek van előnye és hátránya is, pozitívum, hogy nincsenek előítéleteim, elképzeléseim azonban igen, amelyeket szeretnék megvalósítani. Legfontosabb a sportág stabilitásának megerősítése és a bizalom visszaépítése" - idézte a szövetség közleménye az új főtitkárt, aki Szentgyörgyi Zoltán munkáját veszi át.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.