Sport

Komoly anyagi nehézségekkel küzd a tatabányai kézilabdaklub

A kialakult helyzetben veszélybe került a csapat - jelenlegi formában történő - működtetése.

2020.12.14 21:30MTI

Továbbra is komoly anyagi nehézségekkel küzd a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdaklub.

Marosi László klubelnök hétfőn a 24 Óra című megyei napilapnak úgy fogalmazott: az elmúlt időszakban folyamatosan finanszírozási gondokkal küzdött az egyesület, és ezen a mai napig nem tudtak úrrá lenni, nem tudták megnyugtató módon rendezni.

"A felnőtt játékosaink juttatásait nem tudjuk pontosan fizetni. A kialakult helyzetben veszélybe került a csapat - jelenlegi formában történő - működtetése" - nyilatkozta.

A korábbi 171-szeres válogatott kézilabdázó hangsúlyozta: amennyiben a klub anyagi helyzetében nem történik jelentős javulás, drasztikus lépéseket kell tenniük.

"A legfájdalmasabb döntéseket is meg kell hoznunk a játékosok, a szakmai stáb és nem utolsósorban a klub érdekében. Úgy tűnik, ezt a minőségű együttest, amelyből hat játékos is tagja a magyar válogatott keretének, ebben az összeállításban nem tudjuk fenntartani" - mondta.

A Tatabánya - amely 2015 és 2019 között sorozatban ötször volt bajnoki bronzérmes - a mostani idényben koronavírusos megbetegedések miatt mindössze hat bajnoki és négy Európa-liga-mérkőzést tudott lejátszani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.