Sport

Tyson öt kilóval nehezebb Jonesnál

A ringfellépésért Tyson 10 millió dollárt kap, míg Jones garantált meccsdíja 3 millió dollár.

2020.11.28 16:50MTI

Mike Tyson öt kilóval nehezebbnek bizonyult Roy Jones Jr.-nál a mérlegelésen, amelyet a két veterán amerikai bokszlegenda magyar idő szerint vasárnap hajnali összecsapását megelőzően ejtettek meg.

A csaknem száz kilót nyomó, 54 éves Tyson és a korábban szintén világbajnoki címekig jutott, 51 esztendős riválisa profi gála keretében Los Angelesben küzd meg a nevében bemutató mérkőzésen, amelyet nyolc, egyenként kétperces menetre írtak ki. A szervezők bejelentése szerint - ellentétben a korábbi hírekkel - megengedett a kiütés is azon a meccsen, amelyen nem pontozók ítélkeznek, hanem három, egyformán korábbi profi világbajnok bokszoló határoz a végeredményről. Az is szokatlan, hogy a nehézsúlyú felek által viselendő kesztyűk 12 unciásak, szemben a profi ökölvívásban megszokott 10 unciásokkal.

A ringfellépésért Tyson - a Yahoo értesülése szerint - 10 millió dollárt kap, míg Jones garantált meccsdíja 3 millió dollár. Ehhez jönnek még hozzá a fizetős tévék közvetítéséből befolyó pénzek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.