Sport

Milliókat nyert öltözőre és kisbuszra egy nem létező magyar focicsapat

Fel is újították az öltözőt, csak azt nem tudni, hogy miért és kinek, hiszen a gaztenger közepén senki nem használja.

2020.11.18 19:10ma.hu

Egy nem létező futballcsapat nyert milliókat öltözőre és kisbuszra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Magy községben. 2010-ben a tabella 12. helyén végeztek, azután azonban nyomtalanul eltűnt a klub - tudta meg az ATV Híradó.

Szemét, korhadt padok és gaz: ennyi maradt az egykori magyi focipálya helyén. A településen ugyanis 2010 óta nincs futball. Az egyesület sportolói kiöregedtek, klub vezetője, aki egyben a helyi polgármester, betegsége miatt lemondott. Azóta senki nem rúgja a bőrt. Ennek ellenére az elhanyagolt öltözőre csaknem hétmillió forintot nyert a sportegyesület. Fel is újították az épületet, csak azt nem tudni, hogy miért és kinek, hiszen a gaztenger közepén senki nem használja.

A polgármester Czirják István szerint betegsége után az egyesület korábbi elnöke intézett mindent, ami a focival kapcsolatban felmerült. Kerestük az elnököt, ő azonban nem akart nyilatkozni ugyanis állítása szerint két hónappal ezelőtt lemondott tisztségéről.

A focicsapat nyugalmazott bírója azt mondta az ATV Híradójának, hogy nem foglalkozik már település sportéletével. Szerinte a felújítási ügy kibogozhatatlan gordiuszi csomó.

Közben a sportegyesület 2015-ben ismét sikeresen pályázott: egy mikrobuszt nyertek. A polgármester szerint most ezzel szállítják a helyi gyerekeket különböző sporteseményekre többek között a fővárosba is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.