Koronavírus-járvány

Több mint 80 sportoló lett koronavírusos az orosz edzőtáborokban

Legutóbb a kétszeres Európa-bajnok műkorcsolyázó, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Vlagyimir Morozov kapta el a koronavírust.

2020.10.12 14:30MTI

Eddig 81 orosz sportoló kapta el a koronavírust az ország különböző központi és regionális edzőtáboraiban, azok májusi újranyitása óta.

Az insidethegames.biz híre szerint Alekszej Morozov, a sportminisztérium élsportért felelős osztályának vezetője egy televíziós interjúban beszélt a fertőzésekről. Mint mondta, az érintetteket elkülönítették, voltak, akik kórházi kezelésre szorultak, a többiek pedig karanténba kerültek. Hozzátette, hogy valamennyi létesítményben alakítottak ki karanténszobákat erre a célra.

A politikus azt is elmondta, hogy a kontaktkutatás folyamatosan zajlik, a cél pedig az, hogy a lehető leghamarabb felderítsék, a koronavírusos sportolók kivel érintkeztek, és mindenkit, akit szükséges, teszteljenek.

Legutóbb a kétszeres Európa-bajnok műkorcsolyázó, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes Vlagyimir Morozov kapta el a koronavírust.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.