Sport

Egy magyar bokszoló doppingolt, a hazai szövetség szigorú vizsgálatot rendelt el

A Magyar Antidopping Csoport (MACS) munkatársai augusztus 18-án egy előre be nem jelentett ellenőrzésen vettek mintát a Madárfészek Akadémián.

2020.09.23 03:30MTI

Egy magyar ökölvívó pozitív doppingmintát adott, amelyet követően a hazai sportági szövetség (MÖSZ) a lehető legszigorúbb vizsgálat lefolytatását rendelte el a keddi elnökségi ülésen.

A MÖSZ tájékoztatása szerint az érintett sportolótól a Magyar Antidopping Csoport (MACS) munkatársai augusztus 18-án egy előre be nem jelentett ellenőrzésen vettek mintát a Madárfészek Akadémián.

"A laborvizsgálat eredményeként a MACS megállapította, hogy a sportoló a felkészülése során tiltott teljesítményfokozó szert használt" - áll a MÖSZ MTI-hez eljuttatott közleményében. "A MÖSZ a magyar ökölvívás és a magyar sport tisztaságának elkötelezett támogatójaként mélységesen elítéli minden meg nem engedett eszköz használatát, ezért határozatában kinyilvánította, hogy a lehető legszigorúbb vizsgálat lefolytatását rendeli el minden érintett vonatkozásában, amelynek eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatni fogja."

Az öklöző nevét a szövetség nem hozta nyilvánosságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.