Sport

Római tenisztorna - Babos a selejtező második fordulójában búcsúzott

A magyar teniszező mindössze egyetlen játékot tudott nyerni a 69 perces mérkőzésen Rus (68.) ellen.

2020.09.13 20:00MTI

Babos Tímea két sima játszmában kikapott a holland Arantxa Rustól a római tenisztorna női selejtezőjének második fordulójában, vasárnap.

A viadal honlapja szerint a világranglista 101. helyén álló magyar teniszező mindössze egyetlen játékot tudott nyerni a 69 perces mérkőzésen Rus (68.) ellen.

Babos szombaton az olasz Giulia Gatto-Monticone legyőzésével jutott tovább a selejtező második fordulójába.

Honlapja szerint a magyar játékos párosban a francia Kristina Mladenovic távollétében a kínai Csang Su-aj oldalán lép pályára az olasz fővárosban. A szervezők a második helyen emelték ki őket, így a nyitókörber erőnyerők lesznek.

Mladenovic azért nem szerepel Rómában, mert egy hete a US Openen történt, koronavírus-kontakt miatti kizárása után még napokat kellett karanténban töltenie New Yorkban.

A 31 éves Csang a 22. helyen áll párosban a világranglistán, s eddig hét WTA-versenyt nyert. Tavaly az ausztrál Samantha Stosur oldalán megnyerte az Australian Opent, a döntőben éppen Babost és Mladenovicot múlták felül.

Eredmény, selejtező, 2. forduló:
Arantxa Rus (holland, 4.)-Babos Tímea (13.) 6:0, 6:1

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.