Koronavírus-járvány

Koronavírusos a leukémiás sztáredző

A korábbi világklasszis futballista a legveszélyeztetettebb csoportba tartozik.

2020.08.23 18:07Ma.hu

Nagyon rossz hír söpört végig az olasz sajtón: a Bologna edzője, a szerb Szinisa Mihajlovics koronavírus-tesztje pozitív lett. A korábbi világklasszis futballista a legveszélyeztetettebb csoportba tartozik

Mihajlovicsnál 2019 júliusában leukémiát diagnosztizálták, azóta kemoterápián és csontvelőátültetésen is átesett. Orvosai szerint állapota sokat javult, de a súlyos betegségek miatt továbbra is magas kockázatú csoportba tartozik. Egyelőre a koronavírus szempontjából tünetmentes, de két hétig karanténba kerül.

Mihajlovics tavaly kihagyta csapatával az előszezont, mivel leukémia-kezelése miatt három hónapot kórházban töltött. Videoláncon keresztül tartotta a kapcsolatot a stábjával és a játékosokkal, a kórházi szobájából nézte az edzéseket és onnan beszélgetett a csapattal.

A hírek szerint, éppen súlyos betegsége miatt, az elmúlt időszakban hatványozottan komolyan vette a gyakori kézmosást és a maszk viselését, mégis megfertőződött - tudósította az Inforádió.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.