Sport

Az FC Barcelona bejelentette a sportigazgató Éric Abidal távozását

Enrique Sétien vezetőedző is továbbállt.

2020.08.19 02:30MTI

Távozik posztjáról Éric Abidal, az FC Barcelona labdarúgócsapatának sportigazgatója.

A katalán klub honlapjának szűkszavú keddi közleménye szerint a felek megállapodtak egymással a köztük lévő szerződés felbontásáról.

A 67-szeres, világbajnoki ezüstérmes francia válogatott Abidal 2007 és 2013 között volt a Barcelona játékosa - 15 trófeát, közte két Bajnokok Ligája-serleget nyert -, majd betegsége miatt távozni kényszerült, szervátültetésen is átesett. Később felépült és játszott még az AS Monacóban, valamint az Olimpiakoszban is. Barcelonába 2018 júniusában sportigazgatóként tért vissza.

A spanyol lapok a katalán együttes pénteki BL-búcsúját követően arról írtak - a gárda a lisszaboni negyeddöntőben 8-2-re kapott ki a Bayern Münchentől -, hogy Enrique Sétien vezetőedző mellett a 40 éves Abidalnak sem lehet maradása a klubnál. Sétien menesztését Josep Maria Bartomeu klubelnök már egy vasárnapi rádióinterjúban megerősítette, majd az a vezetőség hétfői megbeszélését követően hivatalossá vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.