Tragikus baleset

150 métert zuhant, szörnyethalt a junior falmászó-világbajnok

Luce Douady csupán 16 éves volt.

2020.06.15 15:13ma.hu

Tragikus balesetben vesztette életét a franciák egyik legtehetségesebbnek tartott fiatal falmászója. A 16 éves Luce Duoady a barátaival mászott hétvégén a Saint-Pancrasse nevű falu közelében található Luisset sziklánál. A fiatal lány kicsúszott és 150 métert zuhant. Francia lapok beszámolói szerint Douady a két mászószakaszt összekötő átjáróban zuhant ki, egy olyan helyen, ahol még korlát is volt.

A baleset körülményeit a csendőrség vizsgálja.

Luce Douady-t hatalmas tehetségnek tartották, a boulder szakágban junior-világbajnokságot is nyert, sőt, már a felnőttekkel is felvette a versenyt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.