Sport

A világelső Djokovic tíz éve csaknem felhagyott a tenisszel

'Szíven ütött, hogy kikaptam, érzelmileg mélypontra kerültem, rengeteget sírtam.'

2020.05.03 00:30MTI

A világelső Novak Djokovic 2010-ben be akarta fejezni teniszpályafutását.

Az ATP-rangsort vezető szerb sztár azért jutott egy évtizeddel ezelőtt ilyen elhatározásra, mert rendkívül megviselte az osztrák Jürgen Melzertől elszenvedett ötszettes vereség a francia nyílt bajnokság negyeddöntőjében.

"Szíven ütött, hogy kikaptam, érzelmileg mélypontra kerültem, rengeteget sírtam. Ez volt az a pillanat az életemben, amikor semmi értelmét nem láttam a folytatásnak, végleg fel akartam hagyni a tenisszel" - idézte a 32 esztendős Djokovic szavait a Sky Sports.

A világelső játékos eddig 17 Grand Slam-tornán diadalmaskodott - 2010 óta 16 alkalommal bizonyult verhetetlennek -, nyolcszor az Australian Openen, ötször Wimbledonban, háromszor az Egyesült Államok nyílt bajnokságán és egyszer Párizsban, a Roland Garroson. A férfiteniszt szervező ATP versenyei közül 79-et zárt győztesként.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.