Sport

Kim Rasmussen beperli a Magyar Kézilabda Szövetséget

A szövetségnél nem voltak vele elég türelmesek, így pedig nem tudta befejezni a megkezdett munkát.

2020.04.14 20:00MTI

Kim Rasmussen, a magyar női válogatott korábbi szövetségi kapitánya beperli a Magyar Kézilabda Szövetséget (MKSZ).

A dán szakember az M4 Sport érdeklődésére azt mondta, az MKSZ "megpróbál kibúvót keresni" a szerződése felmondása kapcsán, ezért viszi bíróságra az ügyet.

"Nem akartam ezt tenni, de ezt az egy járható utat hagyták nekem" - fogalmazott Rasmussen, aki nagyon sajnálja, hogy a szövetségnél nem voltak vele elég türelmesek, így pedig nem tudta befejezni a megkezdett munkát.

"Elsősorban jogilag számítottam volna nagyobb támogatásra, ugyanis amit a nemzetközi szövetség (IHF) és Hasszan Musztafa elnök tett velem, az nem történhetett volna meg. Az ellenem hozott intézkedések sehol nincsenek benne a szabálykönyvben" - utalt a 47 éves dán edző a decemberi világbajnokságra. Akkor a románoktól elszenvedett vereséget követő sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a játékvezetők és a zsűri személyes támadást intézett ellene, kijelentése miatt pedig a nemzetközi szövetség (IHF) végrehajtó bizottsága felfüggesztette, az etikai bizottság kezébe utalva az ügyet.

Rasmussent később - már a magyarországi menesztése után - másfélmillió forintra büntették és visszamenőleges hatállyal két hónapra eltiltották, utóbbi így már le is járt.

"Elvittem a balhét, soha senki ilyen magas pénzbüntetést nem kapott még, de már továbbléptem. Ezt az egész drámát meg lehetett volna előzni" - mondta a korábbi szövetségi kapitány, aki elárulta, közel áll egy európai klubcsapattal a megegyezéshez, így hamarosan ismét visszatér a pálya mellé és újra vezetőedző lesz.

Az MKSZ-től Pálinger Katalin alelnök ugyancsak az M4 Sportnak úgy nyilatkozott, furcsállja a korábbi kapitány szavait, ugyanis az ő hibájából állt elő az a helyzet, ami miatt a szövetség lépéskényszerbe került.

"A négyéves ciklus legfontosabb tornája előtt álltunk, hiszen akkor még úgy volt, márciusban olimpiai selejtezőt vívunk" - emlékezett vissza Rasmussen januári menesztésére Pálinger. Meglátása szerint, bár felvet kérdéseket, hogy jogilag támadható lett volna-e az IHF döntése, a tény, hogy a szervezet legmagasabb döntéshozó szerve, a végrehajtó bizottság határozott a dán edzőről, "elég hangsúlyos".

"Nem volt más választásunk" - jelentette ki a kapitány elküldésével kapcsolatban.

A perrel kapcsolatban elmondta, nem szeretne jogászkodni, de a szerződés nem tartalmazta, mi a helyzet akkor, ha egy edzőt felfüggesztenek, így nem tud a válogatott rendelkezésére állni.

"Próbáltunk kompromisszumos megoldást találni, Kim azonban egyből ügyvédekkel akart tárgyalni, így nem is tudtunk beszélni a részletekről" - jelentette ki Pálinger, aki bízik abban, hogy minél előbb megoldódik az ügy.

Az MKSZ elnöksége januárban a Győrt irányító Danyi Gábort és a Ferencvárost edző Elek Gábort kérte meg, hogy készítse fel az együttest az olimpiai selejtezőre, amelyet végül a koronavírus-járvány miatt elhalasztottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.