Siker!

Újabb világrekordot döntött a 20 éves rúdugró-sztár - videó

Duplantis egy hét alatt megdöntötte saját világrekordját, 618 centi az új csúcs.

2020.02.15 16:32ma.hu

A mindössze 20 éves Armand Duplantis világrekordja egy hétig élt rúdugrásban: a sportág rocksztárja ugyanis glasgow-i fedettpályás Grand Prix versenyen egy centivel javította saját csúcsát szombat délután.

Az új világcsúcs így már 618 centiméter, több szakértő is arról beszélt a közelmúltban, hogy a rúdugrás új generációjának képviselői akár 650 centi közelébe is felvihetik ezt a számot. Ezt támasztja alá az is, hogy Duplantis mennyire könnyeden, szinte művészien csinálta meg a 618 centit a szombati versenyen, a közeli felvételen látható ez igazán jól.

A rúdugrás új világcsúcstartója, Armand Duplantis háromévesen, partvisnyéllel, a nappalijukban kezdte a sportot. Apja rúdugrópályát épített neki a kertjükben, az amerikai születésű, de svéd színekben versenyző Duplantis pedig végigvert mindenkit a korosztályában, mindent megnyert, majd 18 évesen Európa-bajnok lett Berlinben, tavaly pedig második helyen végzett a dohai vb-n.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.