Bocsánatkérésre kötelezték őket

Férfi kézilabda Eb - Nyilvános helyen fogyasztott alkoholt négy svéd játékos

Nyilvános helyen fogyasztott alkoholt a társházigazda Svédország válogatottjának négy játékosa az olimpiai kvalifikációs férfi Európa-bajnokság idején, ezért bocsánatkérésre kötelezték őket.

2020.01.17 21:30MTI

Az Aftonbladet című svéd napilap beszámolója szerint Jim Gottfridsson, Kim Ekdahl Du Rietz, Lukas Nilsson, valamint a Telekom Veszprém beállója, Andreas Nilsson szerdán éjfélig egy malmői bárban tartózkodott, ahol bort fogyasztott. A játékosok azt használták ki, hogy aznap és másnap sem volt mérkőzésük.

"Sajnálatos és elfogadhatatlan ami történt, de házon belül mindent rendeztünk. A játékosok elnézést kértek az egész csapattól, és elnézést kérnek a szurkolóktól is" - nyilatkozta Robert Vedberg, a Svéd Kézilabda Szövetség főtitkára.

Hozzátette, a játékosoknak példaképeknek kell lenniük, pláne egy - részben - hazai rendezésű világversenyen. A kvartettnek büntetéstől nem kell tartania, de a szövetség közölte, hogy szigorítja a válogatott házirendjét.

"Vállaljuk a felelősséget azért, amit tettünk. Tévesen ítéltük meg a helyzetet. Bocsánatot kérünk a csapattársainktól, a szurkolóinktól, és mindenkitől, aki azon dolgozik, hogy ilyen nagyszerű Európa-bajnokságot rendezhessünk" - idézi Gottfridsson szavait a svéd szövetség honlapja. A Flensburg-Handewitt irányítója bevallotta, valóban ittak egy-két pohárral.

Kristjan Andresson szövetségi kapitány közölte, csalódott volt az eset miatt, de a bocsánatkéréssel lezártnak tekinti az ügyet, mert ismét a játékra, a mérkőzésekre kell összpontosítaniuk.

Svédország két győzelemmel és egy vereséggel zárta a csoportkört Göteborgban, így pont nélkül jutott a középdöntő malmői csoportjába, ahol pénteken este Portugáliával találkozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.