Sport

Bartók Donát távozott a Lemgo kézilabdacsapatától

Távozása nem hirtelen döntés eredménye, a szerződésbontást több tárgyalás előzte meg.

2019.12.28 02:30MTI

A válogatott Bartók Donát csütörtökön bejelentette, hogy azonnali hatállyal távozik a német élvonalbeli TBV Lemgo-Lippe kézilabdacsapatától.

A jobbátlövő a közösségi oldalán adta hírül, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott klubjával, és péntektől a magyar válogatottal készül a januári Európa-bajnokságra. Azt egyelőre nem közölte, melyik csapat színeiben folytatja pályafutását.

A TBV Lemgo honlapja emlékeztet, hogy Bartók a márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára. Szerződése jövő nyárig szólt.

A 23 éves kézilabdázó három éve igazolt Lemgóba.

Az MTI-nek azt mondta, távozása nem hirtelen döntés eredménye, a szerződésbontást több tárgyalás előzte meg.

Hozzátette, a válogatottbeli teljesítményét nem befolyásolják a történtek, sőt fontos volt számára, hogy a felkészülést megelőzően rendeződjön a sorsa Németországban, mert szeretne a lehető legjobban összpontosítani.

"Nyugodt vagyok, mert vannak lehetőségeim" - mondta karrierje folytatásáról. Hozzáfűzte, családjával élvezték a külföldi létet, de nem zár ki semmit, így akár a hazatérést sem.

A térde immár teljesen egészséges és fájdalommentes, ezért optimistán várja a januári kontinenstornát, amelynek malmői csoportjában a magyarok az olimpiai és világbajnok Dániával, továbbá Oroszországgal és Izlanddal találkoznak.

"Készen állok az Európa-bajnokságra, ha a szűk keretben is helyet kapok" - jelentette ki Bartók.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.