WTCR

Michelisz: jó helyzetben vagyunk, de nem szabad hátradőlni

Bizakodóan várja Malajziában a túraautó-világkupa (WTCR) idei szezonjának vasárnapi három utolsó futamát Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája, aki az összetett pontverseny élén áll, és a háromból két versenyen is a pole pozícióból rajtolhat majd Sepangban.

2019.12.14 14:32MTI

"Kicsit jobb helyzetben vagyunk, mint a hétvégét megelőzően, de még mindig 75 pont gyűjthető, az előnyöm pedig 15, így aztán semmi nem dőlt el" - idézte a 34 éves, hímesházai születésű pilótát a WTCR szombati sajtóközleménye.

Michelisz hozzátette, a pénteki időmérő edzések nagyon jól sikerültek, de hátradőlnie nem szabad, a lehető legjobban kell felkészülnie a vasárnapi futamokra.

"Nem szeretném azt mondani, hogy nem vagyunk jó helyzetben, mert abban vagyunk, de a végső sikerig még hosszú az út. Őszinte leszek, bizakodó vagyok" - jelentette ki.

A Hyundai magyar versenyzője a sepangi első és harmadik futamon az első rajtkockából startolhat majd, a második versenyen a 10. pozícióból kell nekivágnia a viadalnak.

Michelisz most 326 ponttal áll a világkupa-összetett élén, a második helyezett argentin Esteban Guerrierinek (Honda) 311 pontja van. Ő az első futamon a kilencedik, a másodikon a 10., a harmadikon pedig a második helyről startolhat.

A sepangi WTCR-hétvége első versenyét magyar idő szerint vasárnap 8.15 órakor, a másodikat 11.15 órakor, a harmadikat pedig 13.05 órakor rendezik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.