Siker

Rövidpályás úszó Európa-bajnokság - Hosszú arany-, Jakabos ezüstérmes 400 méter vegyesen

Hosszú Katinka arany-, Jakabos Zsuzsanna pedig ezüstérmet nyert 400 méter vegyesen a Glasgow-ban zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokság nyitónapján.

2019.12.04 18:39MTI
MTI/Illyés Tibor

A szerdai fináléban a háromszoros olimpiai bajnok 4:25.10 perces idővel védte meg címét, míg Jakabos 4:28.76-tal csapott célba.

A kettős magyar siker szinte borítékolható volt, ugyanis a délelőtti előfutamban Hosszú több mint hat, Jakabos pedig öt másodperccel volt gyorsabb, mint a harmadik olasz Ilaria Cusinato.

A rajt után Cusinato nagy lendülettel kezdett és tapadt a magyar párosra, sőt Jakabossal szemben egy testhossz előnyt dolgozott ki mellen, miközben Hosszú győzelme ekkor már nem forgott veszélyben. Jakabos a gyorson centiről centire jött fel, és elképesztően szoros küzdelemben lehajrázta az olaszt.

A 30 éves Hosszú 17. elsőségét gyűjtötte be a 25 méteres kontinensviadalokon, összességében pedig ez volt pályafutása 60. aranya, egyben a 90. érme, amelyet olimpián, világbajnokságon vagy Európa-bajnokságon szerzett. Az ugyancsak 30 esztendős Jakabos ezt megelőzően legutóbb a 2016-os nagymedencés Eb-n volt érmes világversenyen.

"Mindig mondom, hogy majd akkor számolom az érmeimet, ha majd felakasztom őket a falra. Ha felállok egy négy vegyes döntőre, jobb ha nem tudok róla, és úgy megyek neki, mintha nem lenne egy sem. Szombaton még súlyzóztam, ez egy picit azért lelassított, de ahhoz képest ez egy jó idő. Remélem, ahogy telnek majd a napok egyre gyorsabb leszek, mert most a sebesség azért nem volt a legjobb" - értékelt az MTI-nek Hosszú.

Eredmények:
női 400 méter vegyes, Európa-bajnok:
HOSSZÚ KATINKA 4:25.10 perc
2. JAKABOS ZSUZSANNA 4:28.76
3. Ilaria Cusinato (Olaszország) 4:29.13

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.