Autósport

WTCR - Michelisz a futamgyőzelem ellenére második az összetettben

Michelisz Norbert, a Hyundai magyar pilótája megnyerte a túraautó-világkupa (WTCR) Japánban rendezett versenyhétvégéjének második futamát, de az összetettben ennek ellenére visszacsúszott a második pozícióba.

2019.10.27 12:25MTI

A 35 éves versenyző a szombaton rendezett első futamon 13. lett, míg az összetettbeli legnagyobb riválisa, az argentin Esteban Guerrieri (Honda) győzött.

A hétvége második, a vasárnapi versenynap első viadalán Michelisz rajt-cél győzelmet aratott, majd a forduló utolsó futamán kilencedikként ért célba, így 36 pontot gyűjtött Szuzukában.

Guerrieri az első versenyen diadalmaskodott, majd 10., illetve második lett, így most 288 ponttal áll az összetett pontverseny élén, Michelisznek 282 pontja van.

Szuzukában a mezőny másik magyar pilótája, Tassi Attila (Honda) egyik futamon sem tudott pontszerzőként célba érni, így az összetettben a 23.

A WTCR idénye két hét múlva Makaóban folytatódik, és december közepén, Malajziában zárul.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.