Izgalmak

Rövidpályás gyorskorcsolya ob: egy versenyző megsérült, műteni kell

Nem várt izgalmakat hozott a férfiak fináléja, Liu Shaoang győzött.

2019.09.28 19:07MTI

A leghosszabb, 1500 méteres távon a férfiaknál Liu Shaoang, míg a nőknél Lockett Deanna győzött a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságának szombati napján.

A férfiak fináléja nem várt izgalmat hozott, hárman is elestek, ráadásul Liu Shaolin Sándor és John-Henry Krueger nem tudott rajthoz állni az újraindított futamon. Rosszabbul az olimpiai ezüstérmes amerikai származású versenyző járt, akit a magyar szövetségtől származó információk szerint műteni kell, de a kihagyás időtartama majd csak az operáció után derül ki.

Az újraindított és megfogyatkozott futamban a bátyjához hasonlóan olimpiai bajnok Liu Shaoang bizonyult a leggyorsabbnak azt a Cole Kruegert megelőzve, aki harmadikként szintén belekeveredett a bukásba, de ő másodjára is el tudott indulni. A bronzérmes Sziklási András lett.

A nőknél az ausztrál származású Lockett Deanna diadalmaskodott Jászapáti Petra és Sziliczei-Német Rebeka előtt.

Vasárnap az 500 és 1000 méteres versenyeket rendezik a Gyakorló Jégcsarnokban.

Eredmények:
férfi 1500 m:
1. Liu Shaoang (FTC) 2:25.905 perc
2. Krueger Cole (FTC) 2:26.908
3. Sziklási András (MTK) 2:26.342

női 1500 m:
1. Lockett Deanna (FTC) 2:35.516 perc
2. Jászapáti Petra (SZKE) 2:35.676
3. Sziliczei-Német Rebeka (FTC) 2:35.779

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.