Nem sikerült

Birkózó-vb - Barka meglepő veresége, Sleisz is kikapott

Az 57 kilogrammban szereplő Barka Emese meglepetésre kikapott brazil ellenfelétől a nyolcaddöntőben, s már csak a vigaszági folytatásban bízhat a nur-szultani olimpiai kvalifikációs birkózó-világbajnokságon. Sleisz Gabriella (65 kg) sem jutott a nyolc közé.

2019.09.18 10:14MTI

Barka, az idei Európa-bajnokság győztese az első meccsen aratott sima győzelmét követően másodikra sem kapott legyőzhetetlen ellenfelet, a brazil Giullia Rodrigues Penalber De Oliveira papíron egyértelműen gyengébb nála.

A mérkőzés magyar szempontból ijesztően kezdődött, néhány másodperc után ugyanis Barka rászaladt egy válldobásra, amivel 2-0-s hátrányba került. A folytatásban aztán szépen lassan belelendült a csepeliek háromszoros vb-harmadikja, s még az első menetben egy szép mögékerüléssel egyenlített (2-2), amivel már ő állt jobban.

A pihenőt követően ismét Barka birkózott jobban, egy kiléptetéssel 3-2-es előnybe került, a menet közepén azonban ismét figyelmetlen volt, a brazil pedig újra "eladta" az első percben bemutatott válldobását és fordított (3-4). Másfél perce maradt Barkának, hogy megnyerje a meccset, mégis egyből indított, ahogy felálltak, bebújt a brazil karjai alá, ám nem tudott mögé menni, sőt beszorult és riválisa a hátára vágta (3-8), majd tusolta.

A nap három magyarja közül a nem olimpiai kategóriában szereplő Sleisz Gabriella (65 kg) mutatkozott be utolsóként. Nyolcaddöntős ellenfele az Eb-győztes svéd Malin Mattsson volt, aki szinte a kezdést jelző sípszó pillanatában lábra ment és kiléptette az ESMTK birkózóját. A folytatásban Sleisz keményen küzdött, de akciót nem tudott csinálni, viszont egy újabb kilépéssel két pont volt a hátránya a szünetben, majd Mattsson a második menet elején egy szép levitellel növelte előnyét (4-0), amit a végéig biztosan őrzött meg.

Ezzel a délelőtti program véget ért a magyarok számára. Barka, Sleisz, illetve a 76 kilogrammosoknál a legjobb 32 között vesztes Németh Zsanett a vigaszági folytatásban reménykedhet, amihez legyőzőik döntőbe jutására van szükség.

"Zsanett jól birkózott, az olimpiai bajnoktól ki lehet így kapni, bízunk benne, hogy vigaszágra viszi"- mondta az MTI-nek Ritter Árpád szövetségi kapitány. - "Emese viszont roppant görcsös volt. Hiába mondtuk neki, hogy a jobb oldalra menjen, oda támadjon, a másikra ment. A brazil csak onnan tud akciót csinálni, csinált is. Nagyon bosszantó, különösen úgy, hogy jó volt az ága. A brazil nem fog döntőbe jutni, s jövőre kell majd újra küzdenie a kvótáért. Gabinál bíztam benne, hogy akciót tud csinálni, de nem sikerült megmozgatni a svédet, aki nagyon jó versenyző."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.