Labdarúgás

Elhunyt az UEFA-kupa-döntős Videoton legendája

Id. Horváth Gábor 60 éves volt.

2019.09.18 09:08ma.hu

Rövid betegség után, szeptember 17-én késő este elhunyt idősebb Horváth Gábor - tájékoztatta a klubot fia, ifjabb Horváth Gábor, korábbi válogatott védő. A Vidi legendája idén tavasszal ünnepelte 60. születésnapját.

Két bronzérmet szerzett a csapattal, játszott a Magyar Kupa-fináléban 1982-ben, illetve az UEFA Kupa-menetelésben alapember volt, olyannyira, hogy Végh Tiborral és Burcsa Győzővel együtt mind a 12 nemzetközi mérkőzésen pályára lépett. Szerepelt az 1981-82-es UEFA Kupában, illetve az 1985-86-os és 1989-90-es sorozatban is.

317 NB I.-es bajnokival (amivel Végh és Karsai mögött harmadik a klub örökranglistáján) és 5 góllal a lábában rövid ausztriai levezetés után vonult vissza a futballtól. Fehérvártól a legkevésbé sem szakadt el: bár vezetőedző nem volt, a Vidit számtalan különböző pozícióban segítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.