Fejlesztés

Legkésőbb tavaszra elkészül a váci futballközpont

Akár már ősz végére elkészülhet a váci futballközpont, de legkésőbb jövő tavasszal átadják.

2019.09.14 13:39MTI

Pető Tibor, a Vác VLSE elnöke, egyben a város alpolgármestere arról beszélt a pénteki sajtótájékoztatón, hogy a létesítmény fejlesztéséből 200 millió forint az utánpótlás székházának felújítására megy el, míg a futballpálya és a lelátó átépítése 600 millió forintba kerül.

A sport- és városvezető hozzátette, a források nagy részét a TAO-támogatások biztosítják, az önkormányzat pedig 180 millió forintos önrésszel járul hozzá a fejlesztésekhez.

Rétvári Bence, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője elmondta, 2010 óta a kormány arra törekedett, hogy minél több ember számára tudja biztosítani a sportolás lehetőségét, akár a szabadidő, akár a versenysportokat választják. Hozzátette, hogy azóta a versenysportokat választók száma duplájára, a szabadidő sportokat választók száma pedig háromszorosára emelkedett Magyarországon, ami az egészségben eltöltött évek számát is megemelte a statisztikai adatok szerint.

"Nincs Európában még egy olyan ország, ahol a gyerekek annyit sportolnának, mint Magyarországon a mindennapos testnevelés bevezetésének köszönhetően" - fűzte hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, aki hangsúlyozta, ennek köszönhetően közel két és fél évvel többet tölt egészségesen egy ma született gyermek, mint azok, akik 2010-ben jöttek világra.

Rétvári Bence szerint a növekvő sportolási kedv a mindennapos testnevelés mellett a különböző sportolási kedvezmények bevezetésének köszönhető. Úgy vélte, ezáltal olyan lehetőségek nyíltak meg, melyekre korábban nem volt példa, ilyen a váci labdarúgóközpont fejlesztése is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.