Siker

Cselgáncs-vb - Tóth Krisztián negyeddöntős

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián harmadik győzelmével bejutott a negyeddöntőbe csütörtökön az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

2019.08.29 09:04MTI

A 2014-ben vb-ezüstérmes versenyző - aki a magyar dzsúdósport legutóbbi vb-érmét szerezte - a kanadai Zachary Burt és a perui Daryl Yamamoto után, a 16 között Mattias Kuusikkal találkozott. Az észt versenyző eddigi legjobb eredménye az U23-as Európa-bajnoki cím volt tavaly Győrben.

Az MTK 25 éves dzsúdósa kezdettől fogva irányította kettejük első mérkőzését, majd 2 perc 45 másodperc elteltével kiemelte és földhöz vágta ellenfelét. Kuusik az akció után fájdalmas arccal a földön maradt, a bal keze - amelyre ráesett - furcsa szögben állt, és hordágyon vitték le a tatamiról.

A 2016-os Eb-n ezüstérmes Tóth a nyolc között az Európa-bajnok svéd Marcus Nymannal csap össze, és vereség esetén a bronzéremig tartó vigaszágra kerül.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.