Labdarúgás

Szalai Ádám visszatér a Mainzhoz

Szalai Ádám visszatér a Mainz 05 labdarúgócsapatához.

2019.08.27 11:53MTI

A német élvonalbeli klub kedd délelőtt közösségi oldalán jelentette be, hogy orvosi vizsgálatra megérkezett az együtteshez a 31 éves magyar válogatott támadó. A szerződés aláírására a sikeres orvosi teszteket követően délután kerülhet majd sor.

Szalai 2010 januárjában még az RM Castilla kölcsönjátékosaként igazolt a Mainzhoz, amely fél év múlva végleg megszerezte a játékjogát. Szalai három év után hagyta ott a csapatot, azóta egy idényt játszott a Schalke 04, fél szezont a Hannover 96 csapatában, legutóbbi klubjánál, a Hoffenheimnél pedig két részletben 4,5 évet töltött.

Az elmúlt idényben 9. Hoffenheimben állandó játéklehetőséghez jutott ugyan, de nem volt stabil kezdőjátékos: 30 bajnoki mérkőzésen hat gólt szerzett és öt gólpasszt adott, a Bajnokok Ligájában öt, a Német Kupában két mérkőzésen nem volt eredményes. A 2019-20-as szezonban csapata három tétmérkőzése közül csak a Német Kupában játszott - csereként iratkozott fel a gólszerzők közé -, de a két bajnoki összecsapáson nem lépett pályára.

A Mainz legutóbb a 12. helyen zárt a Bundesligában, ahol egyelőre két fordulót követően pont nélkül a tabella utolsó helyén áll.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.