Zaklatási vád

Kenderesi hazaérkezett Dél-Koreából

Minél előbb találkozni akar az úszószövetség elnökével.

2019.08.02 07:31ma.hu

Csütörtökön éjfél körül érkezett haza Magyarországra Kenderesi Tamás úszó, akit szexuális zaklatással vádoltak meg Dél-Koreában, a vizes vb. helyszínén. Az ügyészség pénzbüntetést kért rá, Kenderesi ezt ki is fizette, így jöhetett haza.

Érkezése után a pécsi úszó az SzPress Hírszolgálatnak azt mondta, minél előbb találkozni szeretne Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, hogy személyesen számoljon be neki arról, mi történt azon az estén, amikor a vádak szerint megérintette egy koreai lány fenekét, és elmondja azt is, mi történt azután.

A magyar szövetség gyorsan le akarta tudni Kenderesi ügyét, ám ezt nehezíti, hogy a Dél-Koreában írt jegyzőkönyveket csak két-három hét múlva kapják meg.

A fiatal úszó egyelőre nem nyilatkozik, korábban így mesélt a történtekről: "Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem."

Sós Csaba, a magyar úszók szövetségi kapitánya a HírTV Magyarország élőben című műsorában közben azt mondta, a dél-koreai fél véleményét nem, csak Kenderesi Tamás verzióját ismeri. És ehhez képest szerinte aránytalan a médiaérdeklődés.

Kenderesit kihallgatása után gyakorlatilag a hátsó ajtón ki kellett menekíteni, mert rengeteg kamera és hatalmas tömeg várta a rendőrség épülete előtt.

Sós Csaba szerint ez az eset is rávilágít arra, hogy egy profi sportolónak miként kell viselkednie. "Egy biztos, itthonról nagyon komoly gondozásban részesült, ami több volt, mint megnyugtató. Ha hibázott, akkor azt tudomásul kell venni és annak lesz folytatása itthon is, de az már Wladár elnök úr hatáskörébe tartozik."

Sós kijelentette, hogy rendkívüli tehetségnek tartja Kenderesit, és ha Kvangdzsuban megúszta volna a legjobbját, akkor ezüstérmes lehetett volna. Továbbra is olimpiai és világbajnoki éremkre számít Kenderesiről, akiről azt mondta: "nekem ez a gyerek kell".

A Bors azt írta, hogy Kenderesi a reptérről nem ment haza a családjához Pécsre, mert sürgős műtét vár rá.

Az úszó pécsi otthonában azt mondta a lapnak Kenderesi édesanyja, hogy az úszó oldalsó térdszalagszakadással versenyzett, ezért miután csütörtökön hazatért a vébéről, néhány napon belül megműtik. "Majd csak a műtét után ül össze a család, hogy megünnepeljük a fiam 200 pillangón elért nyolcadik helyét. Nagymamája főz valami kímélő menüt, mert a koreai konyha fűszeressége nagyon megviselte Tamás gyomrát. Sajtburger nem, viszont túrós tészta biztos lesz."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.