Zaklatási vád

Wladár: Kenderesit félig ledarálták, összeroppant

Jelentős változtatásokat vezet be az úszószövetség elnöke a vizes világbajnokság alatt történtek miatt.

2019.08.01 09:29ma.hu

Kenderesi Tamás szerdán elindult haza Dél-Koreából, várhatóan csütörtökön érkezik Budapestre. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke a Hvg.hu-nak azt mondta: fizikailag igen, de lelkileg nincs jól a szexuális zaklatással vádolt úszó.

Wladár azt mondta, hogy két dolgot ígér: "nem fogunk hazudni, és megkapja a büntetését, amennyiben az jár neki."

Kenderesi ügyének szövetség általi tisztázása már hétfőn elindul: "Berendelem a jövő hét hétfőn meghallgatásra, azt követően pedig eldöntöm, hogy fegyelmi bizottság elé állítom vagy sem. Kilencven százalék, hogy igen."

Az elnök szerint az nincs benne a pakliban, hogy az úszót – alig egy évvel a tokiói olimpia rajtja előtt – eltiltják.

Wladár azt is mondta, hogy el fogja tiltani az összes versenyzőjét az esti bulizástól, a szórakozóhelyek látogatásától a jövőben. Ebben a halálos diszkóbaleset is szerepet játszott, de szerinte Kenderesi ügye még jobban megmutatta a sportolóknak, hogy a tetteiknek van következménye, és micsoda visszhangja lehet egy-egy ilyen esetnek.

"Ki akar belekeveredni egy ilyen helyzetbe? Most láthatják, hogy milyen könnyű elcsúszni egy banánhéjon. Mert Kenderesit félig ledarálták. Összeroppant."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.