Labdarúgás

FIFA-gála - Megvannak a jelöltek az Év játékosa díjra

A Bajnokok Ligája-győztes Liverpoolból három futballista is jelölt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) által kiosztott Év játékosa díjra.

2019.07.31 16:56MTI

A szervezet honlapja szerint az angol csapatból a Premier League legjobb védőjének választott holland Virgil van Dijk, valamint a támadósor két legeredményesebb játékosa, az egyiptomi Mohamed Szalah és a szenegáli Sadio Mané került fel a tizes listára.

A jelöltek között továbbra ott van az elmúlt másfél évtized két legmeghatározóbb labdarúgója, az egyaránt ötszörös aranylabdás argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo.

A nőknél 12 főből áll a lista, ennek egyharmadát a júliusban világbajnoki címet nyert amerikai játékosok teszik ki.

A szavazáson a szurkolók (25 százalék) mellett a szövetségi kapitányok, válogatott csapatkapitányok és az újságírók voksai döntenek.

A győzteseket a FIFA a szeptember 23-i gáláján hirdeti ki.

A jelöltek listája:
férfiak: Cristiano Ronaldo (portugál), Frenkie de Jong (holland), Matthijs de Ligt (holland), Harry Kane (angol), Eden Hazard (belga), Sadio Mané (szenegáli), Kylian Mbappé (francia), Lionel Messi (argentin), Mohamed Szalah (egyiptomi), Virgil van Dijk (holland)

nők: Lucy Bronze (angol), Julie Ertz (amerikai), Caroline Graham Hansen (norvég), Ada Hegerberg (norvég), Amandine Henry (francia), Sam Kerr (ausztrál), Rose Lavelle (amerikai), Vivianne Miedema (holland), Alex Morgan (amerikai), Megan Rapinoe (amerikai), Wendie Renard (francia), Ellen White (angol)

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.