Zaklatási vád

Kenderesi barátnője: a dél-koreai lány egyértelműen túlreagálta az esetet

Szilovics Fanni egy pillanatig sem kételkedik párja ártatlanságában.

2019.07.30 07:47ma.hu

A dél-koreai rendőrség megtiltotta, hogy Kenderesi Tamás elhagyja az országot, mert vizsgálat indult az olimpiai bronzérmes ellen szexuális zaklatás ügyében.

A kvangdzsui vizes világbajnokságon részt vevő Kenderesit vasárnap hajnalban állították elő és hallgatták ki egy helyi éjszakai bárban történt esetről - mondta a kvangdzsui rendőrség illetékese a Reuters brit hírügynökségnek.

A Yonhap hírügynökség szerint egy 18 éves nő hívta a rendőrséget. A magyar csapat illetékese megerősítette, hogy a riói olimpián bronzérmes Kenderesit kihallgatták, majd szabadon engedték és visszatért az sportolók falujába. Nem engedélyezik azonban, hogy elhagyja Dél-Koreát - mondta egy rendőrségi illetékes. A Yonhap hírügynökség korábban azt jelentette, hogy a sportoló tagadta a vádakat.

A vb vasárnapi zárása után Kenderesi Tamás nyilatkozatot adott ki a történtekről. "Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem." - írta, jelezve, "megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig".

"A rendőrségen közölték, hogy az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt nekem nem mutatták meg. Ezek alapján őszintén bízom abban, hogy igazolást nyernek a szavaim. Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom" - fogalmazott az úszó.

A dél-korei rendőrség közben vádemelési javaslattal fordult az ügyészséghez. Kenderesi jelezte, hogy hazatérne Magyarországra, és ezért hajlandó lenne kifizetni és letétbe helyezni a becsült bírságnak megfelelő összeget. Ennek mértékét nem közölték, de a becslések szerint forintban akár milliós nagyságrendű is lehet.

A sportoló barátnője, Szilovics Fanni közben a Blikknek elég egyértelműen fogalmazott: " Egy pillanatig sem kételkedem Tamás ártatlanságában! Engem hívott elsőként, miután megtörtént a szerencsétlen eset. Teljesen véletlen volt, hogy hozzáért a lány fenekéhez, sajnos, egy zsúfolt bárban ez előfordulhat. A lány egyértelműen túlreagálta az esetet, alaposan felfújta az ügyet. (…) Sokan bántják, de bízom benne, kiderül az igazság, és mindenki megtudja, hogy ártatlan" - mondta a lapnak az Instagramon már korábban párja mellett kiálló Szilovics.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.