Vizes vb

Kenderesi: egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem

Szexuális zaklatással vádolják Kenderesi Tamást, az úszó nyilatkozatot adott ki.

2019.07.28 16:27ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, szexuális zaklatás gyanúja miatt nem engedik ki az országból a dél-koreai hatóságok a kvangdzsui világbajnokságon részt vevő Kenderesi Tamást. A 22 éves olimpiai bronzérmes úszót szombaton kora reggel vették őrizetbe, majd hallgatták ki Kvandzsu egyik rendőrőrsén egy éjszakai szórakozóhelyen történt incidens után.

Az úszó nyilatkozatot adott ki a történtekkel kapcsolatban.

“Szombat éjszaka, egy szórakozóhelyen a mellékhelyiségből visszafelé haladva a táncparkett felé, hozzáértem egy ott dolgozó, koreai táncoslány fenekéhez. Meg sem álltam mögötte, egyetlen, talán meggondolatlan mozdulatot tettem, ami miatt az érintett lány komolyan megharagudott, és feljelentést tett ellenem. Megértve a helyzet komolyságát, teljes együttműködést tanúsítottam mindvégig" - kezdte az úszó, akire egyébként a jövő héten műtét várna Budapesten.

Kenderesi szerint a rendőrségen közölték: az esetről a biztonsági kamera felvétele rendelkezésükre áll, igaz, ezt neki nem mutatták meg.

"Úgy gondolom, nem követtem el semmilyen súlyos vétséget, azt viszont meg kell értenem, hogy megsértettem bizonyos erkölcsi normákat, amely a helyi értékrend alapját képezik. A történteket sajnálom, a koreai lánytól szeretnék elnézést kérni, amennyiben valóban megbántottam, de a szexuális zaklatás vádját teljes mértékben visszautasítom”- zárta nyilatkozatát a sportoló.

Korábban a Magyar Úszó Szövetség is megszólalt az ügyben.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.