Motorsport

Kovács Bálint mindkét hétvégi futamot megnyerte a gyorsaságimotoros német bajnokságban

A gyorsaságimotoros Kovács Bálint, a H-Moto Team versenyzője mindkét futamot megnyerte a Schleizben rendezett német bajnokság (IDM) Suzuki Cup kategóriájában.

2019.07.28 16:15MTI

A tavaly összetettben ebben a géposztályban harmadik motoros csapata hírlevele szerint sikerei mellett a pole pozíciót is megszerezte, illetve övé lett a verseny leggyorsabb köre is, így "mindent vitt".

"A Suzuki Cup sorozat talán legnehezebb pályája a schleizi, és az itteni jó szerepléshez nemcsak tudás, hanem bizony szerencse is kell. Nagyon elégedett vagyok az egész hétvégével, amit a csapattal együtt remekül építettünk fel" - nyilatkozta Kovács az utcai futam után.

Kovács a szezonnyitón, a németországi Lausitzringen két harmadik hellyel kezdett, legutóbb a belgiumi Zolderben pedig egyszer győzött, ezzel az összetettben 107 pontja van, így 31-gyel előzi meg legközelebbi riválisát.

A német bajnokság két hét múlva folytatódik Mostban.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.