Vizes vb

Megszólalt a Magyar Úszó Szövetség Kenderesi Tamás ügyében

Szexuális zaklatással vádolják Kenderesi Tamás úszót, nem hagyhatja el Dél-Koreát.

2019.07.28 13:44ma.hu

Mint arról a ma.hu is beszámolt, szexuális zaklatás gyanúja miatt nem engedik ki az országból a dél-koreai hatóságok a kvangdzsui világbajnokságon részt vevő Kenderesi Tamást. A 22 éves olimpiai bronzérmes úszót szombaton kora reggel vették őrizetbe, majd hallgatták ki Kvandzsu egyik rendőrőrsén egy éjszakai szórakozóhelyen történt incidens után.

Kenderesi tagdja az ellene felhozott vádakat.

Az ügyben közleményt adott ki a Magyar Úszó Szövetség, melyet az alábbiakban változtatás nálkül közlünk.

Közlemény

"A Magyar Úszó Szövetség a koreai magyar nagykövetség munkatársaival együttműködve mindent elkövet annak érdekében, hogy kétséget kizáróan tisztázódjék, jogosak-e a Kenderesi Tamás ellen felhozott vádak.

A vizsgálati szakaszban a magyar válogatott tagját megilleti az ártatlanság vélelme, ugyanakkor ha hivatalosan igazolást nyer vétkessége, úgy a MÚSZ a szövetség fegyelmi bizottságát fogja felkérni a további lépések megtételére.

A Magyar Úszó Szövetség elítél mindennemű, az emberi méltóságot sértő cselekedetet, a magyar úszóválogatott tagjaitól pedig mindenkor a nemzeti színekhez és a sportág hagyományaihoz méltó magatartást követel meg. Ezen elvek megsértői az elkövetett vétség súlyának megfelelő büntetésre számíthatnak."

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.