Hegymászás

Lengyel Ferenc megmászta a 7134 méteres Lenin-csúcsot

Feljutott a Pamír-hegységben található, 7134 méter magas Lenin-csúcsra Lengyel Ferenc, a Kalifa Alpin Csapat hegymászója.

2019.07.22 18:25MTI

Lengyel Ferenc már július 19-én elérte a Tádzsikisztán és Kirgizisztán határán található hegycsúcsot, erről azonban csak az alaptáborba visszaérve tudott hírt adni - közölte az MTI-vel hétfőn a Kalifa Alpin Csapat.

A közlemény szerint a csúcsmászás különösen megterhelő volt: az alpinista július 16-án indult a 4400 méteren kiépített 1-es táborig, majd továbbhaladt az 5300 méteren kialakított 2-es táborig, a csúcstámadást pedig a 6100 méteren kialakított 3-as táborból indította meg. Lengyel Ferenc egy másik magyarral, Lenkei Zoltánnal érte el a csúcsot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.