Siker

Vívó-vb - Siklósi elődöntős, ezzel már érmes

A párbajtőröző Siklósi Gergely a negyedik mérkőzésén is remekelt, ezzel elődöntőbe jutott, így már biztos érmes a budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokságon.

2019.07.19 17:35MTI
MTI/Illyés Tibor

A negyeddöntőre egyedüliként állva maradt magyar Bas Verwijlennel csapott össze, aki egy körrel korábban Rédli Andrást búcsúztatta hosszabbításos mérkőzésen. Ezúttal nem volt szükség ráadásra, mert Siklósi nagyszerűen vívott, ezt az asszóját is kézben tartotta, többnyire ő vezetett, a holland csak egyenlíteni tudott egyszer-egyszer. Hét-hét után egyre inkább az történt a páston, amit Siklósi elképzelt, ezt jól érzékeltette, hogy amikor 12-8-ra alakult az állás, Verwijlen a tehetetlenségét jelezve széttárta karját.

"Tudtam, hogy kezdeményezőként kell fellépnem, amikor támadtam, általában én adtam tust. Az eleje nehéz volt, 13-8-nál tudtam, hogy megvan a mérkőzés. Rédli Bandival váltottam előtte pár szót arról, hogy mire figyeljek, örülök, hogy a holland lábszúrásaira tudtam reagálni" - összegzett a BHSE 21 éves vívója, aki az elődöntőben az olasz Andrea Santarellivel vív 18 órától.

Eredmények:
a 64 között:
Siklósi Gergely-Francisco Limardo (venezuelai) 15-10
Rédli András-Michele Niggeler (svájci) 15-11
Dmitrij Alekszanyin (kazah)-Nagy Dávid 15-10
a 32 között:
Siklósi-Park Szang Jung (dél-koreai) 10-9
Rédli-Ruben Limardo Gascon (venezuelai) 12-11
a 16 között:
Siklósi-Jamada Maszaru (japán) 10-9
Bas Verwijlen (holland)-Rédli 8-7
negyeddöntő:
Andrea Santarelli (olasz)-Yannick Borel (francia) 15-12
Siklósi-Verwijlen 15-8
Igor Reizlin (ukrán)-Ruszlan Kurbanov (kazah) 15-12
Szergej Bida (orosz)-Kano Koki (japán) 15-12

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.