Labdarúgás

Messi a játékvezetőket szidta és korrupciót emlegetett

Az argentin labdarúgó-válogatott csapatkapitánya a Chile elleni győztes bronzmérkőzés után nem jelent meg az éremátadó ünnepségen, és Copa Americát rendező brazilokkal kapcsolatban korrupciót emlegetett, valamint a játékvezetőket szidta.

2019.07.07 16:24MTI

Messi a szombati találkozó 37. percében a chilei csapatkapitánnyal, Gary Medellel akaszkodott össze egy teljesen ártalmatlan szituációban az alapvonalnál, a paraguayi játékvezető, Mario Alberto Díaz de Vivar pedig meglepetésre mindkét játékosnak azonnal a piros lapot mutatta fel. A túl szigorúan kiállított labdarúgók közel négyperces vita után hagyták el a pályát.

"Talán közrejátszott az, amit az elmúlt alkalommal mondtam" - utalt az argentin klasszis a brazilok elleni vesztes elődöntőre, amelyet követően már élesen bírálta a bíró tevékenységét. Az argentinok akkor hivatalosan is panaszt tettek a dél-amerikai szövetségnél (CONMEBOL) a bíráskodás miatt.

"A sárga lapos figyelmeztetés mindkettőnknek elég lett volna" - mondta Messi a mérkőzés után, amelyet Argentína 2-1-re nyert meg, és amelyet összefüggésbe hozott a keddi elődöntővel. Hangsúlyozta: a torna alatt nem érezte a tiszteletet az argentinok irányában, és bár megérdemelték volna, hogy döntőt játszanak, azt "nem engedték meg" nekik.

"A korrupció és a játékvezetők nem engedték meg, hogy a szurkolók élvezzék a futballt. Ez tönkreteszi a sportágat" - mondta. Hozzátette: ebben a korrupcióban nem szabad részt venni. Az argentin támadótól megkérdezték: nem tart-e attól, hogy nyilatkozatai miatt eltiltják? Messi erre azt felelte, hogy az igazságot igenis el kell mondani.

Kiemelte: a döntőben a brazilok végső győzelmére számít - a rendezők Rio de Janeiróban Peruval találkoznak majd a 22 órától -, mert mindenből erre lehet következtetni.

A CONMEBOL közben közleményt adott ki, amelyben "elfogadhatatlannak" és "alaptalannak" mondta a Copa America diszkriminációjáról szóló vádaskodásokat.

"A futballban néha veszítesz és néha nyersz. A tisztességes játék egyik alapfeltétele, hogy el tudd fogadni a végeredményeket, valamint tiszteletben tartsd a játékvezetői ítéleteket" - közölte a szövetség.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.