Labdarúgás

Bajnokok Ligája - Bolgár ellenfelet kapott a Ferencváros a selejtezőben

A bolgár Ludogorec Razgrad együttesével találkozik a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában.

2019.06.18 15:09ma.hu

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) nyoni székházában kedden tartották meg a sorsolást, amely során a zöld-fehér klub nem volt kiemelt.

Az 1. csoportban utolsóként húzták ki a Ferencvárost, amely a kiemeltek közül elkerülte a kazah Asztanát, a szerb Crvena zvezdát, az északmacedón Shkëndiját és a svéd AIK-t.

A Ferencváros a bolgár bajnok vendégeként kezdi a párharcot, az első felvonást július 9-én vagy 10-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.

"Jól ismerem a Ludogorecet, mert a Dinamo Kijev vezetőedzőjeként több felkészülési mérkőzést játszottunk ellene. Ismerem az ellenfél játékstílusát, amelyet sok brazil játékosa határoz meg. Az a feladatunk, hogy a játékosokkal is megismertessük a riválist, de elsősorban arra kell összpontosítanunk, hogy a saját játékunkat fejlesszük" - mondta a klub honlapján Szerhij Rebrov vezetőedző, aki elárulta, nem követte a sorsolást, mert tekintve, hogy bajnokcsapatokkal kell megküzdeniük, biztos volt abban, hogy erős ellenfelet kapnak.

"Ez egy sorsolás, ami nem arról szól, hogy kit szeretnénk megkapni, és kit nem. Ezzel kár foglalkozni, meg kell oldani a feladatot. Nem szeretnék állást foglalni az esélyekkel kapcsolatban, hiszen nyilvánvalóan úgy gondolom, tovább kell jutnunk. Kétségtelen tény, hogy a Ludogorec erős csapat, amely nagy nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik" - jelentette ki Orosz Pál, az FTC Zrt. elnökvezérigazgatója, aki Nyonban képviselte a zöld-fehéreket.

A párharc vesztese az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytathatja nemzetközi kupaszereplését.

A Ludogorec Razgrad nyolcszoros bolgár bajnok, 2012 óta megszakítás nélkül aranyérmes. Az együttes a BL 2014/15-ös kiírásában csoportkörös volt, ott 4 pontot szerzett és a Real Madrid, a Basel, valamint a Liverpool mögött negyedik, utolsó lett a B jelű négyesben. A 2016/17-es idényben szintén BL-csoportkörös volt, akkor 3 döntetlennel három pontot szerzett, és a harmadik helyen végzett az Arsenal és a Paris Saint-Germain mögött, a Basel előtt.

A Ludogorec Razgrad az elmúlt két kiírásban az Európa-liga csoportkörében szerepelt.

Tavaly a Vidi - amely azóta már MOL Fehérvár FC - a BL-selejtező második fordulójában búcsúztatta a bolgár gárdát: az idegenbeli 0-0-s döntetlent követően a felcsúti visszavágón 1-0-ra legyőzte riválisát.

A főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kell búcsúztatnia. A selejtező második fordulójának sorsolását szerdán tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.