Sport

Mind a 7 földrész legmagasabb hegycsúcsát megmászta a magyar ügyvéd

Elképesztő eredmény!

2019.06.18 11:10ma.hu

Neszmélyi Emilnek egyedül Észak-Amerika hiányzott a 7 Summits sorozathoz, de most már kipipálhatja a Messner-féle változatot, miután feljutott a 6194 méter magas alaszkai Denalira. A magyarok közül Németh Alexandra volt az első, aki teljesítette a 7 Summits sorozatot, megmászva az összes kontinens legmagasabb csúcsát.

Így írt az expedícióról:

"Minden a terv szerint alakult, iszonyúan nehéz volt az expedíció. Hegyi vezetőre nem, viszont egy felkészült mászótársra szükségem volt a sikerhez. Örülök, hogy erre a veszélyes küldetésre rá tudtam venni Koncz Ákos mászótársamat, akivel kitűnően kiegészítettük egymást a korábbi próbálkozásaimtól eltérő, csupán kéttagú expedíciós mászási stratégiám megvalósításában. Így a 7 Summits sikerén felül ez egy értékes, közös magyar siker is, ami számomra mindig nagyon fontos.

Hamarosan részletes beszámolóval és videóval is jelentkezni fogok.

Jöhetnek az újabb kihívások!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.