Siker

Vívó Eb - Három magyar jutott főtáblára férfi tőrben

Három magyar vette sikerrel a csoportmérkőzéseket a düsseldorfi vívó Európa-bajnokság férfi tőr egyéni versenyében.

2019.06.17 11:14ma.hu

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadal első számában 78-an indultak. A világkupákon rendre főtáblás Dósa Dániel három győzelemmel és két vereséggel fejezte be az első szakaszt, de nem volt elégedett, mint mondta, a főtáblás asszók előtt "újra kell kezdenie a napot", mert nem igazán érezte a vívást. Teljesítményét úgy összegezte, hogy az erős ellenfeleket - köztük a csapatban négyszeres világbajnok francia Erwann Le Pechoux-t - legyőzte, a gyengébbektől viszont kikapott.

Mészáros Tamás 4/2-vel zárt, jól vívott, ráadásban kapott ki a négyszeres egyéni vb-aranyérmes német Peter Joppichtól.

Németh András két ellenfelét győzte le, négytől vereséget szenvedett, ezzel még éppen felfért a főtáblára, Mátyás Bálint viszont 1/4-gyel búcsúzott.

A hétfői nyitónapon még a női kardozók lépnek pástra. Ők 13 órakor kezdenek, de addigra már javában zajlik majd a tőrözők versenyének kieséses szakasza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.